Logo GGD HvB

Regionaal Kompas Volksgezondheid

Hoe bevorderen we de volksgezondheid in de regio?

Gezin wat op een heerlijke zomerdag tussen de weilanden doorfietst.

Het Regionaal Kompas Volksgezondheid biedt u beleidsmogelijkheden voor diverse gezondheidsthema's. Daarnaast vindt u informatie over de regionale en gemeentelijke gezondheidssituatie. Het Regionaal Kompas maakt deel uit van de regionale Volksgezondheid Toekomst Verkenning (rVTV). In de rVTV vindt u landelijke, regionale en lokale ontwikkelingen in gezondheid en factoren die daarop van invloed zijn, plus belangrijke aangrijpingspunten voor effectief gezondheidsbeleid.

Bezoek daarnaast ook eens de GGD Gezondheidsatlas. Hier vindt u veel regionale en lokale cijfers over de bevolking en hun gezondheid. U kunt de verschillende onderzoeksgegevens geografisch of in tabelvorm weergeven en vergelijken met andere regio’s.

Actueel

  • Het Regionaal kompas wordt vanaf januari 2015 niet meer geüpdatet. De GGD werkt aan een nieuwe manier om informatie te ontsluiten in het programma Gezond INZIGT. Op GGD Gezondheidsatlas kunt u in de tussentijd nog gewoon terecht voor actuele cijfers over de bevolking en hun gezondheid. Heeft u vragen over de cijfers, mogelijkheden voor (lokaal) beleid, interventies, neemt u dan contact met ons op via gezondinzigt@ggdhvb.nl.