Logo GGD Zaanstreek Waterland

Regionaal Kompas Volksgezondheid Zaanstreek-Waterland

Onze gezondheid vandaag en morgen

Welkom op het Regionaal Kompas voor de regio Zaanstreek-Waterland. Hier vindt u informatie over de omvang van gezondheidsproblemen, mogelijkheden voor beleid en beschikbare interventies in de regio. De site is een praktisch instrument voor beleidsmakers, zorgaanbieders en andere professionals op het gebied van volksgezondheid. Het geeft antwoord op vragen als: Hoeveel ouders hebben behoefte aan opvoedingsondersteuning? Welke interventies worden er in Zaanstreek-Waterland aangeboden?

De GGD is gestart met de thema's  opvoedingsondersteuning, overgewicht, alcohol, huiselijk geweld en roken. Onder het tabblad gemeenten staat algemene informatie per gemeente en vindt u de lokale beleidsnota's, de CIZ rapportages t.b.v. de transitie van AWBZ naar Wmo en de publicaties over onderzoeken van de GGD. Onder het tabblad regio vindt u de Gezondheidsverkenning.   

plaatje verkenner homepage

Nieuws: thema Transitie van AWBZ naar Wmo

Er is een nieuw thema toegevoegd: ‘Transitie van AWBZ naar Wmo’. In dit thema staan de CIZ-rapportages van juli 2013 per gemeente en regio-breed. Het betreft 1. AWBZ-brede informatie over extramurale en intramurale indicaties per gemeente, 2. de totale omvang van de AWBZ geïndiceerd per gemeente en 3. specifieke informatie over de transitie AWBZ naar Wmo per gemeente. Het thema is ook bereikbaar via het tabblad 'Gemeenten', onder Gezondheidsbeleid.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen

Het Regionaal Kompas Zaanstreek-Waterland is voortdurend in ontwikkeling. Wilt u hiervan op de hoogte blijven? Klik dan hier en u krijgt bericht wanneer er een nieuw thema op de site is geplaatst.